Verschillende servers: Welke kies jij?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan kun je te maken krijgen met veel verschillende servers die je aan kunt schaffen. Zo kan het voorkomen dat je te maken krijgt met servers die het bedrijf kunnen beschermen tegen hackers. Door deze type servers worden bestanden veilig opgeslagen op het internet. Veel bedrijven maken dan ook gebruik van deze soort servers. Wanneer je een bedrijf hebt, is het van belang om te kijken naar verschillende servers, maar welke kies jij?

Server voor het verplaatsen van bestanden

FTP server

Als je een groot bedrijf hebt, dan kan het voorkomen dat je bestanden moet verplaatsen. Deze bestanden dien je bijvoorbeeld op een andere computer over te plaatsen. Voor een paar bestanden is het niet zo erg als je dit handmatig moet doen. Wanneer het meer bestanden worden, kan het wel erg vervelend om de bestanden handmatig over te plaatsen naar een andere computer. Als je dit niet wilt, dan zal je kunnen kijken voor een ftp server. Een ftp server zal er voor zorgen dat de bestanden makkelijk worden overgeplaatst naar een ander computer. Zo kun je makkelijk bestanden delen en heb je altijd beschikking tot de bestanden die jij nodig hebt.

Andere servers die net zoals een ftp server bestanden over kunnen zetten zijn, sftp en ftps. Het grootste verschil zit hem in de encryptie. Ftp maakt hier geen gebruik van, de andere twee servers wel.

Een plex server, wat houdt dit precies in?

Een plex server is een media server. Op deze server kun je muziek en films streamen. Dit betekent dan ook dat je altijd de media bij je hebt als je bijvoorbeeld op reis gaat. Ook kun je bepaalde films en muziek gratis bekijken of beluisteren. Wanneer je een plex server aanschaft, zal je direct gebruik kunnen maken van deze films en muziek. Ook kun je je eigen muziek toevoegen aan de plex server. Dit betekent dat je je eigen muziek op ieder moment van de dag kunt beluisteren. Een plex server kun jij bij veel verschillende bedrijven aanschaffen. Het is daarom ook slim om deze bedrijven allemaal met elkaar te vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je de server hebt die helemaal aansluit bij jouw wensen en eisen.

Een plex server gebruik je vaak in combinatie met een VPS verbinding.

Een private apn is ook sterk aan te raden

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is het dus erg handig om de juiste server aan te schaffen. Een server is van groot belang. De technologie gaat namelijk vooruit waardoor hackers en andere mensen ook dichter komen bij de gegevens van andere mensen. Een beveiligde server kan er voor zorgen dat je daar geen last van hebt. Een private apn kan hierbij helpen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat hackers of andere mensen jouw gegevens in kunnen zien. Dit is erg belangrijk, niet alleen voor jouw en je bedrijf maar ook voor de privacy van je cliënten. Zij willen immers ook niet dat hun persoonlijke informatie uitlekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *