Tips bij interim opdrachten vinden 

Tips bij interim opdrachten vinden 

Vind jij het soms best wel lastig om interim opdrachten te vinden en vind je het ook spannend om iedere keer jezelf voor te stellen bij een bedrijf? We snappen dat wel en met jou zijn er heel veel ZZP’ers die daar tegenaan lopen. Het runnen van je eigen business met daarbij alle vrijheid lijkt heel gaaf en het klinkt heel romantisch. Toch is de realiteit vaak anders en voelen veel ondernemers zich vaak slaaf van hun eigen bedrijf omdat ze nog harder werken dan toen ze in loondienst waren. We helpen je graag om weer te gaan genieten van je stap om voor jezelf te beginnen als zelfstandige zonder personeel. In dit artikel hebben we alle tips voor je op een rijtje gezet die jou helpen om moeiteloos de leukste tijdelijke projecten te vinden en in de wacht te slepen. Lees snel verder en ontdek wat voor jou de mogelijkheden zijn. 

Zorg voor een aantrekkelijk CV 

Je CV is je visitekaartje en vaak de eerste vorm van contact bij het vinden van interim opdrachten. Als je een leuke klus gezien hebt online kun je reageren met een enthousiaste brief met daarbij een CV. Zorg dat je CV boeiend leest en dat er de juiste dingen in staan. Pas voor ieder project je CV aan door voorbeelden te geven die passen bij de aard van de klus. Dat is even wat werk, maar maakt jou wel meer geschikt voor de verschillende opdrachtgevers. Maak er geen lang verhaal van, maar hou het zo kort en bondig mogelijk. Een CV van 5 kantjes wordt vaak niet serieus genomen en aan de kant geschoven. Het is bijvoorbeeld voor niemand interessant om te weten wat je eerste baan was als je inmiddels 25 jaar ervaring hebt. Geef details die de moeite waard zijn om te lezen en bespaar het de lezer dat deze zich door een heel wollige epistel moet worstelen. 

Tips bij interim opdrachten vinden 

Ga actief op zoek naar interim opdrachten 

Je vindt de leukste interim opdrachten het makkelijkst als je er zelf actief naar op zoek gaat. Misschien droom je ervan dat de opdrachtgevers voor je in de rij staan, maar zo lang dat nog niet het geval is, kan het geen kwaad om zelf het initiatief te nemen en actief te zijn in het vinden van leuke klussen. Er zijn genoeg online sites waar je mooie projecten kunt vinden en waar je op kunt reageren. Bepaal voor jezelf eerst welke jobs jij het leukste vindt en ga daar naar op zoek. 

Laat weten dat je beschikbaar bent 

Bij interim opdrachten is het verder slim om te laten weten dat je beschikbaar bent. Bijvoorbeeld bij eerdere opdrachtgevers, maar ook in je zakelijke netwerk en je privénetwerk. Daarnaast kun je op social media aangeven dat er talent beschikbaar is. 

Tips bij interim opdrachten vinden 

Reageer snel en enthousiast op interim opdrachten 

De leukste interim opdrachten krijg je door snel en enthousiast te reageren. De eerste aanmeldingen blijven het beste hangen en daarmee heb je een streepje voor op latere interimmers. Geef een reactie die origineel is en de lezer in positieve zin bijblijft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *