Efficiënter en daadkrachtiger werken doe je zo

PDCA cyclus

Op het kantoor kun je de sfeer vaak binnen een paar minuten bepalen. Je merkt gauw wanneer mensen vermoeid of opgebloeid zijn. Dit komt omdat hele dagen op het kantoor doorbrengen niet voldoende voor je is. Het is daarom belangrijk om te kijken naar geschikte planningen zodat je wellicht meer vrije tijd overhoudt voor jezelf. Maar hoe ga je dan efficiënter aan het werk op kantoor? Dit kun je doen door middel van verschillende planningen die het werk makkelijker maakt. Meer hierover lees je in de tekst!

Efficiënter werken? Volg het pdca cyclus

Wil jij je werkdagen efficiënter en daadkrachtiger maken? Dan heb je de mogelijkheid om het pdca cyclus te volgen. Het pdca cyclus is erg handig als je doelgericht en goed je project wilt afronden. Pdca staat voor plan do check act. Dit is een handige manier om je project netjes af te ronden. In de tijd van je project, is het belangrijk om vaak de pdca cyclus voor je te nemen. Zo weet je namelijk waar je staat, en wat je allemaal moet uit voeren. Het pdca cyclus is dus erg geschikt voor medewerkers, maar ook als eigenaar van een bedrijf is het pdca cyclus geschikt. 

Pdca cyclus, plannen

Als je aan een project begint, is het belangrijk om van te voren een planning te maken. Houd bijvoorbeeld rekening met uitloop, zodat je de beste einddatum kunt opgeven! Ook is het belangrijk om te kijken wat jij allemaal wilt plannen. Dienen er afspraken gemaakt te worden of ga jij op een bepaalde tijd aan het project werken? Hoe meer vragen jij aan jezelf stelt, hoe beter jouw plan wordt. Als je planning is uitgewerkt, is het altijd belangrijk om het extra te controleren. Zo voorkom je fouten, en kun je snel beginnen met het project!

do van PDCA cirkel

Pdca cyclus, do 

Als je eenmaal een goede planning hebt gemaakt, kun je de basis van het project maken. Doe dit altijd doelgericht, zodat het project er goed uit ziet. Ook is het belangrijk om altijd feedback te vragen. Dit kan veel meebrengen tijdens het maken van je project! Wanneer de beginfase is geweest, kun je het gehele project afmaken. Doe dit in de tijd die jij wilt besteden aan het project. 

Pdca cyclus, check

Als jij je project af hebt, is het belangrijk om te kijken of alles klopt. Controleer je tekst, en zorg er voor dat er geen spelfouten in staan. Zo voorkom je dat je project verkeerd wordt afgeleverd bij het juiste persoon. 

Pdca cyclus, act

Als laatste kun je je projectplan opsturen en afronden. Bij act betekent dan ook dat je het project goed hebt afgerond. Zorg dat je na je project feedback vraagt voor de volgende keer. Zo kun je het de volgende keer anders aanpakken als er iets mis is gegaan. Is de pdca cyclus nou wat voor jou? Dan wordt er ook aangeraden om even een kijkje te nemen voor een GRC software. Dit kan je namelijk ook een steentje bijdragen aan je project!

Check van PDCA cyclus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *